Un bărbat care muncea ilegal la o firmă a murit strivit de rampa de ridicare a unui trailer

Publicat: 15 05. 2015, 20:53

Potrivit reprezentanților Poliției Județene Vaslui, bărbatul a fost prins și strivit sub rampa metalică a unui trailer, în momentul în care a deschis-o pentru a fi descărcate tuburile din beton ce urmau să fie folosite pentru subtraversările drumului comunal Văleni – Plotonești, aflat în proces de reabilitare.

Astfel, tânărul a scos lanțul metalic cu care era asigurată rampa, moment în care aceasta s-a prăbușit peste el. Ceilalți muncitori aflați la lucru în zonă au sunat la 112 și au solicitat o ambulanță, echipajul medical ajuns la fața locului constatând decesul vasluianului de 35 de ani.

„Inspectorii de securitate în muncă au deschis o anchetă în acest caz pentru a stabili cauza și caracterul accidentului de muncă. Din declarațiile martorilor la incident, reiese că bărbatul de 35 de ani nu avea forme legale de muncă la societatea din Giurgiu care desfășoară lucrările de reabilitare a respectivului drum unde a avut loc accidentul”, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX inspectorul-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui, Gheorghe Chirvase.

Și polițiștii vasluieni au deschis dosar penal în acest caz pentru ucidere din culpă.