Un bărbat din Sălaj a murit după ce a fost tratat de inimă, deși el avea pneumonie. Medicul: ”Nu am avut inspirație divină”

Publicat: 30 08. 2014, 11:17
Actualizat: 06 07. 2016, 13:26

Bărbatul de 70 de ani a mers la spitalul din Șimleul Silvaniei cu simptomele unei răceli, iar medicii i-au pus diagnosticul de pneumonie. Totuși, pentru că bărbatul suferise un bypass în urmă cu șase luni, acesta a fost trimis la spitalul din Zalău, pentru investigații cardiologice.

Pacientul a fost preluat de șefa secției de cardiologie a spitalului din Zalău, care a ignorat diagnosticul de pneumonie și i-a dat bărbatului pastile de inimă, scrie stirileprotv.ro

După câteva zile, bărbatul a murit, iar pe certificatul constatator al decesului, la ”cauza decesului” scrie pneumonie lombară. ”Deci asta e cauza decesului, iar tatăl meu a fost tratat de cu totul altceva. Nu a fost tratat de pneumonie”, a declarat fiul bărbatului decedat.

Pusă în fața faptului, doctorița care l-a tratat a avut o reacție uluitoare. Întrebată dacă ar fi putut salva pacientul, în caz că îi făcea toate analizele, aceasta a răspuns: ”Da, cred că da. Nu am avut inspirație divină. Suntem oameni, nu Dumnezei. Mă declar nevinovată în fața lui Dumnezeu și a mea”, a explicat doctorița.

Fiul bătrânului a depus plângeri la spital și la Parchetul Sălaj și urmează să meargă și la Colegiul medicilor din Sălaj.