Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce a fost imobilizat cu spray lacrimogen de jandarmi

Publicat: 20 07. 2019, 15:28

Potrivit unor surse locale, bărbatul din Vatra Dornei a murit sâmbătă dimineață la spital.

„S-a declarat decesul sâmbătă în jurul orei 11. Dosarul este instrumentat de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar Iași”, a declarat, pentru MEDIAFAX, insp. Corina Dumitraș, purtător de cuvânt al IPJ Suceava.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Suceava, Mircea Macovei, a declarat, pentru MEDIAFAX, că bărbatul fusese adus la spital în stop cardiorespirator, resuscitat și ventilat mecanic.

„A fost internat pentru supraveghere. În cursul dimineții, din cauza fenomenelor simptomatologice digestive, s-a intervenit chirurgical și s-a găsit un infrarct enteromezenteric masiv. S-a intervenit chirurgical, însă la ora 11 s-a declarat decesul”, a spus Mircea Macovei.

Bărbatul ajunsese în stare gravă la spital, în comă profundă, după ce a fost implicat, vineri seara, într-o altercație cu jandarmii din oraș.

Bărbatul și-a pierdut cunoștința după ce s-a opus încătușării, iar jandarmii au folosit spray lacrimogen.

Medicii de la Spitalul din Vatra Dornei suspectau că bărbatul suferise un infarct.

Incidentul în urma căruia bărbatul și-a pierdut cunoștința s-a petrecut în timpul unui spectacol de muzică populară. Tatăl unei fete de 12 ani a cerut ajutorul jandarmilor, reclamându-l pe bărbatul de 50 de ani că a atins-o, indecent, pe fetiță.