Un bărbat urmărit internațional a fost prins când s-a dus la Evidența Persoanelor să-și schimbe cartea de identitate

Publicat: 06 02. 2013, 17:04
Actualizat: 05 07. 2013, 00:01

Un bărbat dat în urmărire internațională după ce a fost condamnat pentru furt calificat a fost prins de polițiștii hunedoreni în momentul în care s-a prezentat la Serviciul Public Evidența Persoanelor pentru a-și schimba cartea de identitate, informează, miercuri, Poliția Română.

Bărbatul, în vârstă de 51 de ani, din localitatea Baia de Criș, a fost prins marți de polițiștii Biroul de Investigații Criminale Brad din Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara, acesta fiind dat în urmărire națională și internațională din 2003, când a dispărut de la domiciliu pentru a se sustrage executării pedepsei cu închisoarea, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Române.

Acesta fusese condamnat de Judecătoria Câmpeni, în 3 octombrie 2002, la trei ani și șase luni de închisoare pentru furt calificat.

Potrivit unor surse din Poliție, bărbatul se numește Tiberiu Balaj și a fost prins de polițiști în momentul în care s-a prezentat la Serviciul Public pentru Evidența Persoanelor Brad, unde intenționa să își schimbe cartea de identitate, a cărei valabilitate expirase.

În urma percheziției corporale, polițiștii au găsit la Balaj o carte de identitate falsă, care avea fotografia acestuia și datele de identificare ale altei persoane, document pe care l-ar fi folosit în perioada în care s-a aflat în străinătate.

Tiberiu Balaj a fost închis în Penitenciarul Bârcea Mare, iar pe numele său a fost întocmit și un dosar penal pentru fals privind identitatea, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.