Un bătrân a murit la spital după ce a fost găsit înghețat în casa neîncălzită

Publicat: 30 01. 2014, 17:52
Actualizat: 03 02. 2019, 12:08

Un bărbat de 74 de ani, din localitatea vrânceană Gologanu, a fost găsit înghețat în locuința sa, care era neîncălzită, bărbatul, cu temperatura corpului extrem de scăzută, murind la spitalul din Focșani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unor surse medicale, bărbatul de 74 de ani din localitatea Gologanu a fost găsit înghețat, însă încă în viață, în locuința sa. Nepotul său a fost cel care a sunat la 112 și a cerut ca o salvare să se îndrepte spre locuința rudei sale, cu care nu mai reușise să ia legătura de câteva ore.

Bărbatul fusese avertizat de către vecini că bătrânul ar putea să fi murit din cauza gerului.

Ajuns la fața locului, echipajul de pe salvare a constatat că bătrânul este în viață, însă în stare de hipotermie, având temperatura corpului extrem de scăzută.

Bărbatul a fost transportat la Spitalul Județean din Focșani, dar a decedat în Unitatea de Primire Urgențe.

Bătrânul locuia singur și obișnuia să consume alcool, iar în locuința sa era extrem de frig, nicio sursă de căldură nefiind în funcțiune la acel moment.

Medicii legiști urmează să facă necropsia pentru a stabili cu exactitate dacă bătrânul din Gologanu este o victimă a gerului sau decesul s-a produs din cauza frigului combinat.

În județul Vrancea, la ora transmiterii acestei știri, sunt închise două drumuri naționale: DN 23 B Măicănești – Ciorăști și DN 2 N Dumbrăveni – Sihlea – Mărtinești, pe restul șoselelor circulația desfășurându-se în condiții de iarnă.