Un bebeluș s-a născut cu 4 mâini și 4 picioare. Oamenii cred că e reîncarnarea zeiței Lakshmi

Publicat: 08 07. 2022, 18:17
Actualizat: 08 07. 2022, 18:18
Un bebeluș s-a născut cu 4 mâini și 4 picioare / Sursă Foto: Pixabay

O familie din India spune că a fost binecuvântată de zei după ce a născut un copil „miracol” cu două perechi de membre suplimentare.

Nou-născutul s-a născut sâmbătă, cântărind 6,5 kilograme. Pe lângă membrele în plus, care sunt lipite de stomacul sugarului, medicii de la Centrul de sănătate comunitară Shahabad au declarat altfel că bebelușul și mama – al căror nume de familie nu a fost dezvăluit – sunt amândoi sănătoși.

Între timp, se pare că bebelușul este lăudat ca un „miracol al naturii” și, de atunci, a adunat o mulțime religioasă de cei care cred că bebelușul ar putea fi o reîncarnare a zeiței hinduse cu patru brațe Lakshmi, care guvernează bogăția, averea, puterea, frumusețea, fertilitate și prosperitate, potrivit The Independent.

Condiția se numește polymelia, unde grecescul poly- înseamnă „mulți” și -melia se referă la „membre”. Tulburarea congenitală are ca rezultat brațe și picioar suplimentare, inutilizabile, care par de obicei micșorate și deformate. Unele cazuri apar din cazuri de gemeni.

Vezi aici cum arată bebelușul.