Medicii nu au mai văzut așa ceva în viața lor! Femeia din imagine a născut gemeni monoamniotici

Medicii nu au mai văzut așa ceva în viața lor! Femeia din imagine a născut gemeni monoamniotici
Publicat: 05/07/2022, 11:13

O americancă a vorbit despre momentul uluitor în care a aflat de la medici că este însărcinată cu gemeni monoamniotici, la doar o săptămână după ce a fost anunțată că are în pântec un singur bebeluș.

Multe mămici însărcinate în șase săptămâni vor merge la medic pentru un control de rutină, pentru a auzi inima bebelușului sau o ecografie timpurie, dacă au noroc.

Lex Ginger, din SUA, a fost la medic, la termenul de șase săptămâni de sarcină, unde acesta a confirmat că așteaptă un singur bebeluș.

Totuși, o săptămână mai târziu, mămica a început să aibă grețuri îngrozitoare de dimineață și a mers iar la medic.

Spre uimirea ei, Lex a aflat că este însărcinată cu gemeni monoamniotici, o sarcină foarte rară.

Potrivit NHS (Marea Britanie), acești gemeni provin din aceeași celulă-ou, care se împarte în doi bebeluși. Aceștia au aceeași placentă și sunt identici.

Lex a dezvăluit pe TikTok, unde are 21 milioane de vizualizări: „Apasă-te cu degetul, dacă ai ajuns la șase săptămâni de sarcină și mergi la spitale, unde afli că e vorba de un singur copil, deoarece e o singură celulă-ou și un singur sac amniotic. La șapte săptămâni începi să ai grețuri teribile dis de dimineață și mergi din nou la doctor. Soțul tău vrea să vină cu tine, dar îi spui că nu are de ce, doarece e doar o amețeală.

Dar doctorul te anunță că ai gemeni. Dar îi spui că nu crezi așa ceva, doarece săptămâna trecută aveai un singur copil. Dar medicul îți spune: „Îi vezi?” „Da”.

Max și Miles s-au născut sănătoși

Mămica a povestit cum s-a uitat mai bine la ecran și a văzut doi bebeluși, foarte apropiați, temându-se să nu fie cumva uniți.

„Mi s-a spus că ar putea fi siamezi, așa că am vrut să-l sun pe soțul meu, dar nu aveam telefonul la mine și am plâns cu sora medicală”, a continuat Lex.

„Apoi mi s-a spus că nu ar fi siamezi, ci doar monoamniotici”.

Femeia a recunoscut că se bucură că nu are gemeni siamezi, dar medicii vor ști sigur de abia peste 3 luni și dacă ar fi gemeni monoamniotici, sarcina ar fi foarte periculoasă.

„În cazul gemenilor monoamniotici există șansa de 50% de deces și ar fi o sarcină teribilă. La 24 de săptămâni o să fii spitalizată timp de 2 luni și există șansa ca bebelușii să moară oricând, în aceste luni, dar cel mai probabil nu o să ajungi nici la 24 de săptămâni”, i-a explicat un doctor femeii din SUA.

Medicul a declarat că nu a mai văzut așa ceva în cariera sa și există 1 din 10.000 de șanse până la 1 din 50.000 de șanse pentru producerea unei asemenea sarcini.

Lex s-a speriat, dar a mers mai departe. Patrick, soțul femeii, nu a mai lipsit la nicio vizită la medic și gemenii identici, Max și Miles, s-au născut prin cezariană, la 32 de săptămâni.

Medicii au declarat că micuții au fost scoși la limită, deoarece ar fi murit, dacă ar mai fi stat în pântecul mamei, unde cordoanele ombilicale puneau presiune asupra sacului amniotic.

Băiețeii au acum trei luni și mama lor, cu 496.000 urmăritori pe TikTok, furnizează constant informații despre starea lor de sănătate și viața cu gemeni.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult