Un consilier județean sare în apărarea medicilor șpăgari: „Bă, meltenilor, pe un doctor îl costă să se ocupe de c**ul tău de nesimțit ordinar”

Publicat: 03 10. 2019, 14:58

„Bă, meltenilor, pe un doctor îl costă să se ocupe de c**ul tău de nesimțit ordinar. Bă, fără plic, până la ora asta ajungeați să fiți tratați de medici veterinari”, a scris consilierul județean Ștefan Cătălin Iordache în publicația Info Brăila. Acesta a făcut comentariul după ce s-a aflat că Spitalul Județean din Brăila ocupă locul al doilea în clasamentul spitalelor unde personalul medical a solicitat mită de la pacienți, potrivit unui raport realizat de o firmă de audit la comanda Ministerului Sănătății.

Iordache a continuat atacul: „Știți vreun caz în care vreun medic, un brancardier, o infirmieră a așteptat un pacient sănătos, după ce s-a făcut bine la Spitalul Județean, la vreun colț de stradă, să-l întrebe de ce nu a dat șpagă? Nu există. Hai să ne lămurim, ori ne batem joc de oamenii ăștia… pentru că ei pot pleca în privat, unde ne spun: ‘Atâta costă! Aveți bani, bine. Nu aveți, puteți să muriți la mine la ușă!”.

Consilierul județean a mers chiar mai departe și a acuzat că firma de audit Anti-Bribery Synergy, care a analizat chestionarele de feedback completate de pacienți și centralizate de Ministerul Sănătății, are sediul „într-un cazino din Munchen”.