Un copil de 9 ani, trimis cu vacile la păscut, în spital, după ce a fost atacat de un urs

Publicat: 06 05. 2018, 22:24
Actualizat: 07 05. 2018, 08:38

Președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că incidentul s-a întâmplat în satul Călugăreni, comuna Mărtiniș, băiatul fiind dus la spital de către primarul comunei.

„Era cu vacile, alături de tatăl său. Deodată ursul a atacat copilul, iar apoi primarul l-a dus la urgențe, la spital, la Odorheiu. Ei se duceau acasă cu vacile (…) Tatăl și cu câinii au reușit să alunge ursul”, a spus Borboly Csaba.

De asemenea, el a precizat că acesta este al doilea atac petrecut duminică în județul Harghita, după ce în localitatea Cârța un urs a omorât un vițel în curtea unui fermier.

„Ce se întâmplă în Harghita nu e ok, avem cei mai mulți urși din România, aproape 1.500, cam câți are Finlanda, o țară mare cu păduri întinse. Trebuie să fie luate măsuri”, a mai spus Borboly Csaba.

Medicii Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului din Odorheiu Secuiesc au spus că băiatul de 9 ani a scăpat cu răni minori, iar potrivit acestora ursul l-a mușcat de umăr, cot și genunchi, iar plăgile au maxim un centimetru. Urma dinților este vizibilă, potrivit acestora.

Copilul a rămas internat pentru supraveghere, la secția de boli infecțioase, iar în cursul zilei de luni se vor lua măsuri pentru prevenirea posibilelor infecții, potrivit cadrelor medicale.