Un copil de trei ani a murit după ce a fost mușcat de câinele din gospodăria bunicilor

Publicat: 16 07. 2013, 17:15
Actualizat: 11 12. 2013, 20:57

Un copil de trei ani din localitatea vrânceană Jitia, care se afla în vizită la bunici împreună cu mama sa, în satul Bordeasca Veche, din comuna Tătătaru, județul Vrancea, a murit după ce a fost mușcat de cap de câinele din gospodărie într-un moment în care a fost lăsat nesupravegheat.

Potrivit reprezentanților Poliției Vrancea, din primele informații, copilul de trei ani care se afla în vizită la bunici împreună cu mama sa a fost atacat de câinele din gospodărie într-un moment în care micuțul a fost lăsat nesupravegheat. Primele date arată că băiețelul ar fi intrat în cușca câinelui și atunci animalul l-ar fi mușcat de cap, provocându-i leziuni extrem de grave.

El a fost scos din gura câinelui de către bunicul său, după care oamenii au sunat la 112 pentru ajutor.

La fața locului a ajuns inițial o ambulanță care nu era dotată pentru urgențe, echipajul de la salvare preluându-l pe copil și solicitând imediat altă ambulanță, dotată cu aparatura necesară.

La jumătatea drumului dintre Tătăranu și Focșani, unde era adus copilul, ambulanțele s-au întâlnit, iar cea dotată pentru urgențe l-a preluat pe copil, acesta nemaiputând fi însă salvat și murind în drum spre spital.

„L-am găsit în stop cardiorespirator și ne-au solicitat ajutorul. Ne-am întalnit pe raza comunei Gologanu și am continuat resuscitarea încă 45 de minute, fără rezultate bune”, a declarat, marți, medicul Ticu Dorinel, de la Ambulanța Vrancea.

La ora transmiterii acestei știri, polițiștii și un procuror criminalist se află la locul tragediei pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs incidentul.