Un cunoscut medic din Capitală cultivă cea mai mare suprafață de tutun din țară

Publicat: 27 08. 2015, 15:10

„Cultura de tutun este dificilă, cu probleme care apar la tot pasul și care îți pot compromite munca și investiția. Prietenii mei agricultori, care sunt mai pricepuți decât mine, vor să mă convingă să schimb această cultură și să trec la cultura mare, grâu, porumb, floarea soarelui pentru că profitabilitatea este cam aceeași. Dar unde mai este provocarea atunci?” povestește pentru economica.net medicul Efimov, care nu se va opri aici.

„După Revoluție mi-am luat teren și am construit o casă la Sinești, Ialomița. Sunt copil de medici, iar tatăl meu, fiind medic veterinar, mi-a transmis această dragoste pentru natură. Încet, încet am ajuns și doctor și agricultor”, povestește Efimov care a absolvit și un masterat în agricultură. „Eu fac activitatea de management în agricultură”, povestește medicul.

Medicul în vârstă de 63 de ani exploatează în total 800 ha de teren agricol, unde are culturi de tutun, grâu, porumb sau floarea soarelui. „Eu am profesia mea. Practic agricultura ca pe un hobby”, explică acesta.

Tutunul ajunge la fabrici precum Rom-Ital de la Zimnicea, controlată de omul de afaceri Ioan Niculae. „Anul acesta avem contracte cu aproximativ 400 de cultivatori. Sunt mai mulți decât anul trecut”, a declarat Constantin Rac-Hristov, director Rom-Ital.