Un deputat acuză: Nicolicea a spus Comisiei de la Veneția că din cauza USR s-au strecurat greșeli la coduri

Publicat: 25 04. 2019, 15:48

„Sunt acum la întâlnirea cu delegația Comisiei de la Veneția. Sunt așezat între Iordache, Nicolicea și Cazanciuc. Trubadurul PSD, Eugen Nicolicea, le explică membrilor Comisiei de la Venezia că opoziția s-a comportat huliganic in comisii și noi am perturbat lucrările comisiei speciale pentru modificarea legilor justiției. Susține că din cauza comportamentului opoziției, care a venit cu boxe (cc Stelian Ion), s-au strecurat unele greșeli in deciziile finale ale comisiei speciale. Așa se scuză marele Nicolicea în fața celor care au venit să ne întrebe de ce România o ia razna. Acestea sunt argumentele de grădiniță ale omului propus spre a fi viitorul Ministru al Justiției. Omul care se visează succesorul lui Tudorel Toader. Nu mai am cuvinte. Ne prăpădim de râs la argumentele lui. Dar e de plâns. Oare cine îl crede pe acest domn?”, a scris deputatul USR Iulian Bulai, în timpul întrevederii cu delegația Comisiei de la Veneția, care a avut loc în Parlament.

Și Vlad Gheorghe, consilier USR, a relatat câteva detalii de la întrevederea oficialilor europeni cu membrii Comisiei speciale pentru modificarea legilor justiției.

„Live de la întâlnirea cu delegația Comisiei de la Veneția: Membru al delegației din partea Comisiei: „urgența a adus noi urgențe și tot așa. Parlamentul nu își face probleme în legătură cu atâtea urgențe invocate de Guvern?”.

Membru al delegației din partea Comisiei: Tocmai ati afirmat că daca CCR s-a pronunțat asupra unui text înseamnă că acesta e conform și cu recomandările Comisiei de la Veneția?

Nicolicea: Da, exact.

Membru al delegației: Greșit, numai noi, Comisia de la Veneția, ne pronunțăm pe conformitatea cu recomandările noastre.

Iordache: Noi respectăm ce zice CCR”, a scris Vlad Gheorghe, joi pe Facebook.

Comisia de la Veneția a avut, joi, o întrevedere, la Parlament, cu membrii Comsiei speciale pentru modificarea legilor justiției, printre aceștia fiind prezenți Florin Iordache, Eugen Nicolicea, Georghe Dircă și Robert Cazanciuc. Discuțiile au durat aproximativ o oră și jumătate.