Un deținut de la penitenciarul Mioveni a murit

Publicat: 27 07. 2020, 16:33
Actualizat: 06 04. 2021, 18:23
Angajat al Penitenciarului Găești, infectat cu noul coronavirus

Un deținut de la Penitenciarul Mioveni a decedat, luni. Conform Penitenciarului, decesul nu are legătură cu noul coronavirus.

Bărbatului i s-a făcut rău

Conform Laurei Olteanu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Mioveni, personajul medical din incintă a încercat să îi acorde deținutului îngrijiri medicale de urgență. Potrivit aceleiași surse, bărbatului i s-a făcut rău.

„În ciuda aplicării prompte a manevrelor de resuscitare, decesul a fost declarat la ora 12.45. Menționăm că evenimentul nu intră sub incidența actualului context epidemiologic”, a declarat Laura Olteanu.

Un alt deținut de la un penitenciar românesc a murit pe 14 iulie

Un deținut din Penitenciarul Baia Mare a murit, pe 14 iulie, în urma unui stop cardio-respirator, a anunţat, miercuri, conducerea instituţiei, care a precizat că decesul nu are legătură cu pandemia de coronavirus.

„A fost apelat de urgenţă 112, la ora 13,00, şi o echipă medicală a ajuns la sediul penitenciarului la ora 13,10 (marți, 14 iulie-n.r.). Până la sosirea echipajului, asistentul medical aflat în serviciu a efectuat manevrele de resuscitare conform protocolului. În ciuda manevrelor de resuscitare aplicate de atât de personalul medical al penitenciarului, cât şi de echipajul de ambulanţă sosit în sprijin, decesul a fost constatat la ora 14,40, diagnosticul fiind stop cardio-respirator prin asistolie”, a anunţat Penitenciarul Baia Mare, citat de Adevărul.

După ce a fost constatat decesul bărbatului, s-a procedat la informarea judecătorului de supraveghere, a Poliţiei Baia Sprie, a Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare şi a familiei persoanei decedate.

Conducerea Penitenciarului Baia Mare nu a precizat dacă în acest caz este sau nu vorba despre o moarte suspectă.

Un deținut care a executat 44 de ani de închisoare, a murit de coronavirus cu numai câteva zile înainte să fie eliberat

Un deținut american care executase 44 de ani de închisoare pentru crimă și jaf armat, a murit de coronavirus cu foarte puțin timp înainte să plece acasă.

Mai mult, autoritățile intenționaseră să-i dea drumul, însă bărbatul refuzase condițiile impuse de eliberarea condiționată și ceruse să-și ducă pedeapsa până la capăt, pentru a nu fi supravegheat.

Potrivit Mediafax, William Garisson, originar din statul Michigan, a fost condamnat, în 1976, pentru un omor de gradul I și un jaf armat comise la vârsta de 16 ani.