Un drapel secuiesc de dimensiuni mari va fi arborat în centrul orașului Baraolt

Publicat: 01 03. 2013, 19:08
Actualizat: 28 07. 2014, 23:59

Un drapel secuiesc de mari dimensiuni va fi arborat, marți, în centrul orașului Baraolt (Covasna), la inițiativa organizației locale a Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), transmite corespondentul MEDIAFAX.

Președintele PPMT Baraolt, Szep Bela, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că la inițiativa organizației locale în centrul orașului va fi arborat, marți după-amiază, un drapel secuiesc de dimensiuni mari.

Szep a afirmat că pentru arborarea acestui simbol au fost obținute toate aprobările necesare de la Primăria Baraolt.

„Conducerea orașului este partenerul nostru în acest demers, apărarea simbolurilor noastre nu este o problemă de partid, ci una a națiunii”, a spus liderul PPMT Baraolt.

Potrivit acestuia, drapelul secuiesc va avea o lungime de 3,30 metri și o lățime de 2,20 metri.

Liderul PPMT a subliniat că articolul 6 din Constituție garantează persoanelor aparținând minorităților naționale dreptul de a-și folosi liber simbolurile.

Szep a menționat că steagul secuiesc va fi ridicat pe un catarg înalt, iar la ceremonie vor lua cuvântul atât reprezentanții PPMT, cât și cei ai PCM, UDMR și CNS.

„Cu această ocazie vom lansa și un apel de participare la manifestarea pentru autonomie din 10 martie”, a adăugat președintele PPMT Baraolt.

Un drapel secuiesc de dimensiuni mari a fost arborat, luni, în centrul municipiului Miercurea Ciuc, tot de către reprezentanții Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), ca simbol al dezideratului de obținere a autonomiei teritoriale a Ținutului Secuiesc.