Un fost asistent social a obligat o tânără să întrețină relații sexuale, apoi a vândut-o cu 250 lei

Publicat: 20 09. 2013, 17:34
Actualizat: 20 09. 2013, 17:34

Un fost asistent social din Capitală a fost arestat, fiind acuzat că a obligat o tânără să întrețină relații sexuale, profitând de starea psihică a acesteia și de imposibilitatea de a se apăra, apoi a vândut-o cu 250 de lei unei femei care a obligat-o să se prostitueze.

Potrivit procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Aurel Bejan, fost consilier pe probleme sociale la Serviciul de Asistență Socială al unei primării de sector din București, a racolat o tânără, în cadrul activității sale, și, împreună cu Cornel Constantin , „profitând de starea psihică a victimei, de imposibilitatea acesteia de a se apăra și a-și exprima voința”, au obligat-o să întrețină relații sexuale.

Ulterior, tânăra a fost preluată de Florica Păun, care a plătit pentru aceasta 250 de lei.

„Inculpata Florica Păun este suspectată că a obținut importante sume de bani din exploatarea părții vătămate, prin obligarea acesteia la practicarea prostituției”, se arată într-un comunicat de presă de vineri al DIICOT.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial București i-au reținut pe cei trei pentru trafic de persoane și au cerut instanței arestarea lor preventivă.

Judecătorii Tribunalului București au admis cererea procurorilor DIICOT și au dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele celor trei persoane.

Cercetările în această cauză au fost făcute împreună cu ofițeri de poliție judiciară de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București.