Un grup de militari ceceni însărcinaţi cu uciderea lui Volodimir Zelenski a fost lichidat 

Publicat: 01 03. 2022, 21:18
Volodimir Zelenski / Sursă Foto: Twitter - Captură

Şeful Consiliului pentru Securitatea şi Apărarea Ucrainei, Oleksii Danilov, a anunțat  lichidarea unui grup de militari ceceni de elită din trupele denumite „kadîrovţi”, care aveau misiunea de a-l asasina pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Oleksii Danilov a spus că grupul de militari de elită a fost împărtiţ în două. „I-am monitorizat. Un grup a fost acoperit în Hostomel, un alt grup este acum, ca să spunem aşa, sub foc”, a precizat Danilov, potrivit agenţiei ucrainene de presă Unian.

Danilov a mai afirmat că informaţiile care au dus la anihilarea acestui grup vin de la agenţi FSB care nu vor să fie implicaţi în această vărsare de sânge.

„Oleksii Danilov a anunţat lichidarea unui grup de kadîrovţi care plănuiau să-l omoare pe Zelenski”, a anunţat canalul Nexta, marţi, într-o postare pe Twitter.

Trupele speciale cecene s-au alăturat Rusiei în lupta din Ucraina. Liderul din Cecenia, republică din sudul Rusiei, este un aliat cheie al preşedintelui Vladimir Putin. Justificând invazia, Ramzan Kadîrov a transmis că decizia lui Putin de a ataca Ucraina va împiedica inamicii Moscovei să folosească ţara pentru a lansa un atac asupra Rusiei.

Imediat după invazia Rusiei în Ucraina, preşedintele Volodimir Zelenski a precizat că este ţina principală a inamicilor.