Un ieșean a primit un colet de la fiul său. La scurt timp, autoritățile au intrat în alertă

Publicat: 25 02. 2016, 16:52
Actualizat: 25 02. 2016, 17:57

Totul a plecat de când unul dintre fiii lui A.V., plecat în Italia, i-a trimis părintelui său un colect în care se afla și o armă de foc, scrie bzi.ro. Acest lucru a ajuns în atenția autorităților, după ce sătenii au afirmat că fiul bărbatului s-ar fi lăudat pe Facebook cu arma respectivă, pe care i-a trimis-o apoi tatălui său.

Tatăl băiatului a luat însă o decizie neinspirată, lăsându-se cuprins de teamă și a aruncat arma într-un iaz, alături de 20 de cartușe, la o distanță de 3 km de locuința sa.

Autoritățile au vrut să sece iazul, dar s-au lovit de refuzul proprietarului. „Noi am auzit ca a primit de la baiatul lui Vasile un pachet si printre lucruri era si un pistol si cateva cartuse. Lumea spune ca s-ar fi speriat si ar fi aruncat pistolul intr-un iaz din sat. Cica baiatul lui nu mai raspunde nici la telefon, nici nimic. Nu stiu ce o fi fost, ce fel de arma, dar ceva tot e. Politistii au venit cu scafandri si au cautat prin iaz, dar nu au gasit nimic, cred ca o sa mai vina, sau cine stie”, sustine un vecin de-al barbatului.

Reporterii bzi.ro au mers la casa omului, dar acesta a refuzat să ofere vreo informație și a devenit amenințător. Pe de altă parte, vecinii bărbatului spun că fiul acestuia era „băiat bun”. „nu stiu ce a fost in capul lui sa trimita un pistol in pachet, nu s-a gandit probabil ca incalca legea. Acum, Dumnezeu cu mila, sa plateasca pentru ce a facut, daca e vinovat”, sustine o vecină.