Un incendiu violent, urmat de o explozie, a izbucnit într-o casă în care se aflau trei copii. Bunica lor a încercat să-i salveze, însă un bebeluș a căzut pradă flăcărilor

Publicat: 28 09. 2015, 12:30
Actualizat: 29 09. 2015, 08:47

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Galați, colonelul Cristinel Radu, a declarat că, luni dimineață, în jurul orei 9.00, s-a primit un apel la 112 prin care s-a semnalat că la o casă din comuna Oancea a izbucnit un incendiu, urmat de explozia unei butelii.

Acolo au fost trimise două autospeciale cu echipaje de pompieri, din comuna Oancea și din orașul Târgu Bujor, care acționează și în prezent pentru stingerea incendiului.

Potrivit reprezentantului ISU Galați, din primele informații reiese că un bebeluș, în vârstă de 10 luni, a murit în incendiu, bunica acestuia reușind să îi salveze din casa cuprinsă de flăcări pe alți doi frați ai micuțului.

Conform primelor informații, copiii erau lăsați în grija bunicii de către mama acestora, care a plecat, luni dimineață, la muncă, pe câmp, cu alți trei copii, în timp ce tatăl lor s-ar afla la muncă în străinătate.

După stingerea incendiului, pompierii vor recupera corpul neînsuflețit al copilului, a precizat colonelul Cristinel Radu.

Deocamdată nu se cunoaște cauza care a dus la producerea incendiului, pompierii urmând să înceapă o anchetă după lichidarea ultimelor focare.