Un liceu din Galați are 33 de CENTRALE TERMICE. Ce explicații oferă conducerea instituției

Publicat: 28 02. 2019, 08:43

Mioara Enache, inspectoarea generală a instituției, a confirmat că liceul a fost dotat cu acest număr de centrale termice, dar a precizat că Primăria s-a ocupat cu achiziția și montarea, scrie viata-libera.ro.

Acest fapt a fost confirmat și de directoarea liceului, Antoaneta Costea. La liceu nu există niciun contract despre suma cheltuită cu investiția, ci doar un act adițional prin care municipalitatea dă în folosință cele 33 de centrale.

 

22 din centrale au 120 KW, iar șapte 100 KW, în condițiile în care o centrală de apartament are 24 KW. Un specialist în montarea unor asemenea agregate nu găsește rostul montării unui număr atât de mare de centrale termice. „Miroase a țeapă de la o poștă, un consum în plus!”, a declarat expertul.

Un alt liceu cu o suprafață similară se încălzește cu o centrală de 160 KW și două cazane de câte 700 KW. Suprafața încălzită este de 8.726 mp.

 

De regulă, doar 5 din cele 33 de centrale sunt în funcțiune, la liceul din Galați, în zilele călduroase și 15 la minus 20 de grade, în zilele cele mai geroase ale iernii.

Valoarea investiției a fost de peste 2 milioane de lei.

 

foto: captură Digi24