Un muncitor a murit după ce a fost lovit de tren, în apropiere de Galați

Publicat: 03 09. 2012, 22:22
Actualizat: 30 07. 2014, 11:26

Un bărbat de 40 de ani care lucra, luni după-amiază, în Gara Barboși, din apropierea municipiului Galați, a murit după ce a fost lovit de un tren care circula cu viteză, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Din primele informații se pare că bărbatul, angajat al societății Servtrans, a încercat să treacă peste calea ferată pentru a ajunge să lucreze la o garnitură staționată, deși în zonă se apropia cu viteză un alt tren.

Bărbatul a forțat trecerea peste o linie de cale ferată deși se apropia de stația Barboși trenul Inter City 574 Galați-București, au declarat martorii evenimentului, care au mai precizat că impactul a fost foarte puternic, victima fiind aruncată la câteva zeci de metri distanță, iar corpul acestuia fiind sfârtecat.

„Primele date indică faptul că bărbatul, angajat al unei societăți care face servicii în această stație, nu s-a asigurat la traversarea liniei ferate și a fost acroșat de trenul IC 574 Galați – București. Conform procedurilor, trenul, care nu a oprit după impact, va fi verificat în stația Făurei”, a declarat comisarul Ștefan Constandache, șeful Biroului Poliției Transporturi Galați.

În afara polițiștilor TF, au intervenit o echipă a SMURD și o echipă de criminaliști care fac verificări în legătură cu producerea accidentului.

În acest caz au declanșat o anchetă și inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Galați, în condițiile în care bărbatul respectiv se afla în timpul programului de lucru atunci când s-a produs accidentul.

„Vom încerca să aflăm care au fost cauzele care au dus la această tragedie și dacă s-au respectat normele de protecția a muncii”, a declarat Ionel Petrea, inspectorul șef al ITM Galați.