Un nou caz de discriminare? Muncitori pakistanezi din Galați, revoltați că sunt plătiți mai puțin decât cei români și că lucrează în condiții inumane

Publicat: 20 02. 2020, 11:53
Actualizat: 20 02. 2020, 11:54

Aproximativ 100 de muncitori pakistanezi care lucrează pentru firma Tancrad SA pe șantierele din Galați, Brăila și Liești cer să aibă drepturi egale cu ale românilor în privința programului de lucru, dar și a salariilor despre care spun că sunt cu 30% mai mici. 

Greva spontană a avut loc joi, 20 februarie, și ar putea reprezenta o premieră pe piața muncii din România – prima grevă spontană a angajaților străini, informează adevărul.ro

Angajații pakistanezi susțin că angajatorul le-a tăiat salariile ajungând să fie cu 30% mai mici decât cele ale românilor, dar și faptul că sunt obligați să lucreze în condiții inumane, câte 10 ore pe zi, 6 zile pe săptămână. 

În același timp, angajații români lucrează 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână, așa cum au și ei prevăzut în contractele de muncă semnate în urmă cu 5 luni, susțin cei care au participat la grevă. 

Sursă FOTO: Alex Vasilache / Facebook