Un nou dosar penal pentru fostul director CFR Mihai Necolaiciuc. Ce acuzații îi aduc anchetatorii

Publicat: 11 04. 2016, 13:55
Actualizat: 07 06. 2018, 04:44

Fostul director al CFR, Mihai Necolaiciuc, a ajuns luni dimineața la sediul DNA pentru a i se aduce la cunoștință noile acuzații.

Potrivit procurorilor DNA, Mihai Necolaiciuc a fost audiat în calitate de martor, la data de 05 aprilie, într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului București, ocazie cu care „a prezentat declarații care contravin probelor administrate în cauză, contravin propriilor declarații date în cursul urmăririi penale și aspectelor pe care acesta le cunoștea”, se arată într-un comunicat al DNA.

„Necolaiciuc Mihai a avut o atitudine omisivă de ascundere, de trecere sub tăcere a faptelor cu caracter esențial, cu eficiență probatorie, concludente și pertinente în cercetarea și soluționarea cauzei, cu scopul vădit de a îngreuna aflarea adevărului, tragerea la răspundere penală, de a induce în eroare instanța de judecată, împrejurări de natură a ușura situația juridică a inculpaților cercetați în dosarul aflat pe rolul instanței anterior amintite”, mai precizează procurorii anticorupție.

Fostul director general al CFR Mihai Necolaiciuc a fost condamnat la zece ani de închisoare de Judecătoria Sectorului 1, în luna iunie a anului 2015, pentru fapte de abuz în serviciu prin care compania pe care a condus-o ar fi fost prejudiciată cu aproximativ 56,7 milioane de euro, decizia nefiind definitivă.

Anterior, la data de 17 octombrie 2014, Mihai Necolaiciuc a fost condamnat la patru ani și șase luni de închisoare de Curtea de Apel București, într-un al patrulea dosar, în dosarul privind o fraudă de 2,7 milioane de euro produsă prin achiziționarea de bunuri într-un proiect de reconstruire a infrastructurii afectate de inundațiile din 2000. A fost eliberat condiționat în luna iulie a anului trecut.