Un nou oraș din România va avea un Aquapark cu bani de la buget. Construcția va costa până la 30 de milioane de euro

Publicat: 28 02. 2018, 16:23

Primarul Emil Boc a declarat, miercuri, în ședința Consiliului Local că Aquapark-ul reprezintă una dintre nevoile actuale ale municipiului Cluj-Napoca.

„Un Aquapark reprezintă una dintre nevoile actuale ale municipiului Cluj-Napoca, avem un teren liber de sarcini. Consiliul Local a acordat, în unanimitate, un vot de principiu în vederea realizării studiilor de oportunitate, fezabilitate și a unui Masterplan pentru construirea unei noi baze sportive pentru sportul de performanță și a unui Aquapark, pe un teren de 16,5 hectare în zona Becaș de la periferia municipiului, din care 12 hectare vor reveni Aquapark-ului. Investiția în Aquapark este estimată între 15 – 30 de milioane de euro și propunem să realizăm acest proiect în parteneriat cu o firmă privată, selectată în urma unei licitații, cu care Primăria va încheia un contract de concesiune a lucrărilor”, a spus Boc.

Viceprimarul Dan Tarcea a declarat, la rândul său, că Aquapark va cuprinde o zonă de interior, una de exterior și o parcare cu o capacitate de 800 de locuri.

„Aquapark-ul în exterior va avea minimum 5 tobogane cu înălțime cuprinsă între 14 și 17 metri, dar vom avea și o zonă pentru copiii între 3 și 7 ani. De asemenea, în zona de interior ne gândim la partea de SPA, saună, tratamente de înfrumusețare dar și la tobogane care pot fi folosite și pe perioada iernii”, a precizat Tarcea.

Acesta a explicat că municipalitatea va pregăti și un studiu de trafic pentru zona viitorului Aquapark.