Un ofițer de la IPJ Suceava este anchetat după ce a fost fotografiat ciocnind o halbă de bere cu un interlop

Publicat: 04 10. 2019, 13:09

Un polițist de la Serviciul de Investigații a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Suceava este cercetat după ce, pe Facebook, a apărut o fotografie în care se află alături de un cunoscut interlop din Iași, din clanul Corduneanu, la plajă și își ciocneau halbele cu bere.

În poză apare polițistul Dan Negură de la Serviciul de Investigații a Criminalității Economice, fiul primarului din Câmpulung Moldovenesc, alături de Adrian Corduneanu zis Beleaua, cunoscut interlop din Iași.

Cei sunt sunt la plajă, la o piscină, stau pe șezlonguri și ciocnesc câte o halbă cu bere.

După publicarea fotografiei, conducerea IPJ Suceava a început o anchetă internă pentru a vedea care este relația polițistului cu interlopul.

„Conducerea Inspectoratului de Poliție Suceava a solicitat, de urgență, efectuarea de verificări după apariția fotografiei. Vrem să vedem în ce condiții a fost realizată acea fotografie și postată pe rețeaua de socializare. A fost declanșată cercetarea prealabilă, polițistul a fost audiat, ancheta fiind în derulare. Dacă din cercetarea disciplinară se vor evidenția aspecte de încălcare a codului deontologic sau alte abateri, vor fi sesizate organele competente”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Suceava.

Fotografia a fost postată pe Facebook chiar de polițist, însă după ce presa a preluat informația acesta a șters-o de pe pagina de socializare.

Adrian Corduneanu este considerat unul dintre cei mai periculoși interlopi români și a fost eliberat condiționat din penitenciar în luna aprilie, după ce a fost condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru șantaj.