Un pacient cu probleme psihice A SCOS OCHII altui bolnav. Victima, transportată la spital în stare de ȘOC

Publicat: 31 07. 2018, 13:35
Actualizat: 25 03. 2019, 21:03

Un echipaj de ambulanță a intervenit la Tălmaciu, unde funcționează un centru de recuperare și reabilitare neuro-psihică, deoarece un pacient a scos ochii altui bolnav.

„Am avut o solicitare de la Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrică din Tălmaciu. Un pacient de 32 a fost agresat, i-au fost scoși ambii ochi și a fost mușcat de gât de un alt pacient. Pacientul a fost transportat la spital în stare de șoc, brahicardie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ambulanței Sibiu, Liliana Blaga.

La rândul său, Beatrice Muntean, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sibiu, anunță  că este în desfășurare o anchetă la Centrul de la Tălmaciu, pentru a se stabili cum s-a petrecut acest incident.

„Am fost informată ieri de incident. Efectiv s-a repezit asupra celuilalt și i-a băgat degetele în ochi. Nu mai este nimeni rănit și așa ceva niciodată nu s-a mai întâmplat,” a explicat directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Laura Vîlsan. „Eu am cerut anchetă internă la Tălmaciu. Agresorul nu mai are ce căuta la noi în centru, iar victimei, pentru că va rămâne cu un handicap vizual permanent, va trebui să-i găsim alt centru. Agresorul are în jur de 20 de ani și se pare că avea ceva de împărțit cu victima, ceva mai vechi. Pur și simplu s-a smuls din brațele unei infirmiere ieri, direct către celălalt, nimeni nu a mai putut să reacționeze, totul s-a întâmplat foarte repede”.

Și Poliția Sibiu face anchetă în acest caz.

„Am fost solicitați la o unitate medicală de pe raza localității Tălmaciu pentru a aplana o stare conflictuală iscată între doi pacienți internați, respectiv doi bărbați în vârstă de 36 și 21 ani. În cauză s-a deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig”, a spus Ionuț Natea, purtătorul de cuvânt al Poliției Sibiu.

Agresorul a fost internat la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu, iar victima la Spitalul Județean de Urgență Sibiu.