Un președinte de secție de votare a fost înlocuit, acuzat că a făcut campanie electorală în Bistrița

Publicat: 26 05. 2019, 10:00

Președintele Biroului Electoral Județean Bistrița-Năsăud, judecătorul Liliana Tertiș, a declarat, duminică dimineața, într-un briefing de presă, că BEJ a avut de soluționat două incidente electorale.

Primul vizează înlocuirea unui președinte de secție din orașul Beclean, împotriva căruia a fost depusă o sesizare din care rezulta că ar fi făcut campanie electorală pentru un partid politic și ar fi trimis mesaje prin care încuraja lumea să meragă la vot, dar și să boicoteze referendumul.

O a doua înlocuire a avut loc la secția de votare din comuna Mărișelu, unde locțiitorul președintelui a fost schimbat după ce a ajuns la spital și nu s-a mai putut prezenta duminică dimineața la deschiderea secției de vot.

„Am înlocuit un locțiitor al președeintelui secției de vot dar din motive obiective. A fost un caz de forță majoră – a trebuit să ajungă la spital azi noapte, dar am înlocuit și un președinte de secție de votare de la Beclean, de la secția de votare 61″, a declarat judecătorul Liliana Tertiș.

În județul Bistrița-Năsăud sunt organizate 313 secții de votare, fiind așteptați la urne 262.386 alegători înscriși în listele electorale permanente.