Un procuror arădean, cercetat penal după ce a accidentat o elevă pe trecerea de pietoni

Publicat: 11 02. 2015, 13:48

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Curții de Apel Timișoara, Camelia Miculescu Ungur, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă, pe numele unui procuror de la Parchetul Judecătoriei Ineu.

Conform sursei citate, luni dimineață procurorul a lovit pe trecerea de pietoni o elevă de 16 ani din orașul Ineu, în timp ce fata se îndrepta spre școală.

Martorii au sunat la 112, iar adolescenta a fost dusă la spitalul din localitate, de unde a fost transferată la Arad, medicii afirmând că aceasta are policontuzii la coloana vertebrală, la bazin și în zona craniană.

„Victima a suferit policontuzii la coloana vertebrală, la bazin și în zona craniană. Nu are fracturi, iar starea este stabilă”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, Adrian Wiener.

Anchetatorii au mai precizat că magistratului i-au fost recoltate probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, stabilindu-se că procurorul nu consumase alcool.

De asemenea, prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Ineu, Silviu Florin Rusu, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX că procurorul care a provocat accidentul nu a fost suspendat, prezentându-se la serviciu după programul normal.

„Având în vedere că este vorba despre o infracțiune din culpă, nu s-a pus problema suspendării”, a declarat sursa citată.