Un român a fost rănit în atacul din Munchen. Anunțul MAE

Publicat: 13 06. 2017, 21:45

„Potrivit datelor obținute din partea autorităților locale, în incident a fost rănit și un cetățean român. Acesta a fost internat la o unitate medicală din München, fiind supus unei intervenții chirurgicale la brațul stâng. Consulatul General al României la München monitorizează cu prioritate situația și păstrează în permanență legătura cu autoritățile și cu reprezentanții spitalului în care este internat cetățeanul român rănit, fiind pregătit să acorde asistență consulară”, se arată într-un răspuns al Ministerului Afacerilor Externe, remis la solicitarea MEDIAFAX.

Mai multe persoane au fost rănite, inclusiv un agent de poliție, în urma unor împușcături ce au avut loc într-o stație de metrou din orașul Munchen, informează presa internațională. Potrivit poliției din Munchen, agentul de poliție este grav rănit, iar suspectul se află în custodia forțelor de ordine. Împușcăturile au avut loc în timpul unor verificări ale poliției de marți dimineața la stația de metrou Unterfohring.
Suspectul ar fi capturat arma agentului de poliție și l-ar fi împușcat cu aceasta, rănind de asemenea alte persoane aflate la fața locului. Atacul nu este suspectat a fi unul de natură teroristă.