Un șofer băut a provocat un accident cu doi morți și trei răniți în Bacău

Publicat: 29 09. 2014, 20:53
Actualizat: 29 09. 2018, 17:23

Potrivit reprezentanților Poliției Județene Bacău, accidentul a avut loc în dreptul localității Pîrgărești, de pe drumul județean Târgu Trotuș – Oituz, după ce șoferul mașinii în care se aflau cei cinci tineri a intrat într-un cap de pod și apoi s-a răsturnat în afara șoselei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În urma accidentului, doi tineri de 20 de ani au murit și alți trei, toți în vârstă de 24 de ani, au fost răniți, fiind transportați la Spitalul Județean de Urgență Bacău, unde au rămas internați pentru acordarea de îngrijiri mediale, șoferul mașinii fiind rănit mai ușor.

„Accidentul a avut loc din cauza neadaptării vitezei de deplasare într-o curbă, precum și pe fondul consumului de băuturi alcoolice a conducătorului auto, un tânăr de 27 de ani. De altfel, în urma testării de către polițiști cu aparatul etilotest, s-a constatat că șoferul avea o alcoolemie de 0,76 mg/litru alcool pur în aerul expirat”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Bacău, Narcisa Butnaru.

Polițiștii băcăuani au întocmit dosar penal pe numele șoferului pentru ucidere și vătămare corporală din culpă.