Un șofer din Alba a convins instanța că etilotestul nu constituie probă judiciară

Publicat: 05 10. 2014, 19:09
Actualizat: 06 09. 2019, 01:31

Instanța i-a dat dreptate unui șofer din Alba Iulia și i-a anulat un proces verbal de contravenție după ce a stabilit că etilotestul folosit de polițiști nu fusese omologat și verificat metrologic și deci nu poate fi considerat probă judiciară, scrie portalul avocatura.com.

Avocatul Mihai Baco a convins completul de judecată format din președintele Dragoș Chiriac și judecătorul Aureliu Claudiu Pop respingerea apelului formulat de Inspectoratul de Poliție al județului Alba și menținerea sentinței pronunțate anterior de Judecătoria Alba conform căreia aspectele care vizează mijlocul tehnic folosit la constatarea contravenției și verificarea metrologică a acestuia pun la îndoială legalitatea probei.

Mai exact, Tribunalul Alba a decis că „aparatul alcooltest marca DRAGER” nu a fost omologat și verificat metrologic, astfel că rezultatele testării cu aceste aparate nu constituie probe judiciare care să poată fi luate în considerare de instanțele judecătorești.

Șoferul a fost exonerat de plata unei amenzi contravenționale de 675 de lei și i s-a restituit permisul de conducere care îi fusese suspendat pentru 90 de zile.