Un tânăr a plecat noaptea de la discotecă. După trei zile, salvatorii încă îl caută în nămeți

Publicat: 10 01. 2017, 19:52

This browser does not support the video element.

Alexandru Agiurgioaei a plecat de acasă sâmbătă seară, împreună cu câțiva prieteni, la discoteca din satul Butea, la 12 kilometri de Oțeleni, acolo unde locuiește alături de tatăl său. Spre dimineață au decis să se întoarcă acasă, însă viscolul i-a prins la câtiva kilometri de sat. Din cauza vântului puternic și a vizibilității reduse, grupul s-a spart și fiecare și-a continuat singur drumul spre casă.

Alexandru a fost văzut ultima dată pe șoseaua dintre Butea și Oțeleni.

„Duminică am sunat toată ziua, de dimineață până seara și nu a răspuns la telefon. Am zis că poate e pe la vreun coleg, obosit, eu știu, de pe unde au venit. Ieri la 12 abia mi-am dat seama și am venit la unul dintre prietenii lui. Nu a vrut să stea de vorbă cu mine. Tatăl lui a stat de vorbă cu mine și mi-a spus ce i-a povestit băiatul. Am fost la poliție ieri la prânz. Dar băieții trebuiau să mă anunțe de duminică dimineață, că doar au fost împreună. Din patru, niciunul nu a venit să îmi spună că băiatul meu a rămas în câmp. Dacă știam, găseam un tractor și mă duceam și îl căutam, îl salvam. Acum speranță nu mai am să-l găsesc.”, a declarat Marian Agiurgioaei, tatăl tânărului.

„Polițistii ieșeni au fost sesizați cu privire la faptul că un tânăr cu vârsta de 24 de ani a plecat de la domiciliul din comuna Oțeleni și nu s-a mai întors. Au fost formate echipe care efectuează căutări în vederea depistării tânărului. De precizat este și că aceste căutări sunt îngreunate și de căderile de zăpadă din ultima perioadă și de celelate condiții meteo nefavorabile”, a declarat subinspector Anca Vâjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iași.

Polițiști, pompieri, dar și săteni au verificat toată zona în care ar fi fost văzut tânărul ultima dată. „De dimineață de la ora 9 am stat pe câmp. Nu-i nicio urmă. Ultima soluție este să fi căzut pe drum, dar acolo e plin de zăpadă. Erau băuți, o fi lunecat de pe mal, a căzut pe drum”, a spus unul dintre săteni.

Căutările vor fi reluate miercuri dimineață la ora 8. Alături de polițiști și pompieri, la căutări vor participa și jandarmi de la Gruparea Mobilă de Jandarmi din Bacău.