Un TIR a luat foc pe Autostrada București-Pitești. Un alt șofer care a intervenit a fost lovit de o mașină

Publicat: 11 06. 2013, 09:53
Actualizat: 19 04. 2019, 11:55

Un tir turcesc încărcat cu subansamble metalice a luat foc, marți dimineață, pe Autostrada București-Pitești, iar un șofer care a oprit și a intervenit pentru stingerea focului a fost rănit în momentul în care traversa șoseaua, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Accidentul s-a produs la kilometrul 100 al autostrăzii, pe sensul București-Pitești, unde un tir turcesc a lovit glisiera de pe mijlocul drumului după ce șoferul a adormit la volan. Ulterior, autovehiculul de tonaj greu a luat foc.

„Dupa impact, glisierele lovite au ajuns pe sensul Pitesti-București, iar tirul a ajuns pe banda de urgență, cu remorca poziționată pe carosabil. Văzând focul și fumul care se propagau de la motorul tirului, șoferul altui autocamion, un român, a oprit pe celălalt sens de deplasare și a participat la stingerea focului, dar în momentul în care a traversat înapoi spre mașina sa a fost lovit un autoturism. Bărbatul rănit a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență din Pitești”, a declarat șeful Poliției A 1, comisar-șef Emilian Buican.

La fața locului a intervenit o autospecială a ISU Argeș, care a lichidat incendiul.

În urma accidentului, traficul pe autostradă a fost blocat la kilometrul 100 timp de aproximativ 30 de minute.