Un turist a incendiat pajiştea de la Crucea Caraiman. Ce amendă a primit bărbatul

Publicat: 31 10. 2022, 17:56
Actualizat: 31 10. 2022, 17:57

Un bărbat din București a incendiat pajiştea din apropierea Crucii Caraiman, după ce a folosit artificii. Turistul a fost amendat de jandarmii montani.

Incidentul a avut loc duminică. Vântul a făcut ca focul să se extindă imediat. Din fericire, persoanele care se aflau în zonă au acționat imediat, iar focul a fost stins într-un timp scurt.

„Jandarmii montani din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova au fost informaţi de către un ghid montan despre faptul că o persoană ce făcea parte dintr-un grup de turişti a folosit o artificie pe pajiştea din apropierea Crucii Caraiman, aprinzând iarba uscată din zonă. Din pricina curenţilor de aer şi a vegetaţiei uscate, focul s-a extins imediat, însă cu sprijinul persoanelor din grupul de turişti, acesta a fost stins într-un timp scurt, evitându-se propagarea incendiului în zona Crucii Caraiman”, au anunțat reprezentanţii Jandarmeriei Române.

Turistul a primit o amendă de 3.000 de lei

Vinovat pentru incendiu este un turist de 39 de ani, din Bucureşti, care a primit o amendă în valoare de 3.000 de lei pentru „arderea vegetaţiei pajiştilor fără respectarea prevederilor legislaţiei în vigoare”, în conformitate cu „Ordonanţa de Urgenţă nr. 34/2013 privind organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor permanente…”.

Orice început de incendiu pe care îl observaţi, ar trebui să transmiteți în cel mai scurt timp jandarmilor montani sau la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, au mai transmis aceștia.