Un URS A ATACAT o gospodărie din Moroieni și a ucis un porc, fiind alungat de oameni

Publicat: 23 10. 2012, 16:42
Actualizat: 01 04. 2019, 00:42

Potrivit primarului comunei Moroeni, Mihai Moraru, animalul nu a provocat alte distrugeri, iar oamenii spun că au făcut zgomote pentru a alunga ursul.

„A fost într-adevăr un atac în satul Glod, din comuna Moroeni, la o gospodărie situată chiar lângă albia râului Ialomița, iar partea spre apă a locuinței nu are gard. Oamenii spun că ursul a luat din coteț un purcel de aproximativ 30-40 de kilograme și l-a mâncat acolo, la fața locului fiind găsite resturi din animal. Oamenii au aprins focul, au făcut zgomote, iar ursul a fugit”, a declarat primarul.

Ultimul atac al urșilor în satul dâmbovițean Glod, comuna Moroeni, a avut loc în 24 septembrie, când animalele au luat un porc dintr-o gospodărie și l-au mâncat.

În 15 septembrie, un bătrân de 71 de ani a fost omorât, după ce a fost atacat de un urs în timp ce culegea prune, în livadă, cu alte trei persoane, în localitatea Dealu Frumos, din comuna dâmbovițeană Pietroșița.

În aceeași zi alte două persoane, o femeie și un bărbat, au fost atacate de urs și rănite, la Buciumeni. Ulterior, ursul a fost împușcat, iar la autopsie s-a constatat că avea rabie. Astfel, pe o rază de 30 de kilometri în zona unde s-au produs atacurile ursului, a fost instituită carantină.

În 19 septembrie, un bărbat de 63 de ani din Moroeni a fost ucis de un urs. Incidentul a avut loc într-o zonă izolată, aflată în apropierea pădurii, iar polițiștii au spus ulterior ca victima a braconat animalul, împreună ce alți doi consăteni, cercetați în libertate de către oamenii legii.

Localitățile Moroieni, Pietroșita, Moroeni, Runcu și Buciumeni sunt situate în nordul județului Dâmbovița și sunt învecinate.