Următoarele filme „Harry Potter” vor fi 3D

Publicat: 16 02. 2012, 10:07
Actualizat: 06 03. 2012, 17:09
Următoarele două filme "Harry Potter" vor fi lansate de Warner Bros. în format 3D, mișcare ce promite să aducă și un succes de box-office pe măsură, așa cum s-a întâmplat cu "Avatar", relatează Reuters.

Următoarele două filme „Harry Potter” vor fi lansate de WarnerBros. în format 3D, mișcare ce promite să aducă și un succes debox-office pe măsură, așa cum s-a întâmplat cu „Avatar”, relateazăReuters. Warner Bros. a testat conversia în 3D a peliculei „Clashof the Titans”, realizată de un distribuitor extern, și a decis sălanseze filmul în acest format, dar și următoarele două părți aleecranizării „Harry Potter și Talismanele Morții”. „Clash of theTitans” se va lansa pe 2 aprilie. Reprezentanții companiei aurefuzat să confirme această decizie, însă este așteptat un anunț înceea ce privește „Clash of the Titans”, la sfârșitul acesteisăptămâni.

Cheltuielile de conversie în 3D au scăzut și sunt estimate la 5milioane de dolari pentru un film. De asemnea, Warner Bros. va maicheltui încă 5 milioane de dolari, pe film, pentru achizițiaochelarilor pentru personalul care prelucreză filmele. Partea întâidin „Harry Potter și Talismanele Morții” va fi lansată pe 19noiembrie, în timp ce partea a doua are programată premiera pe 15iulie 2011.

Singurul film din franciza „Harry Potter” care a mai rulat în 3Da fost „Harry Potter și Prințul Semipur”, anul trecut, însă numai oscurtă parte a putut fi vizionată în 3D în cinematografele Imax. Nuera clar dacă autoarea cărților „Harry Potter”, J.K. Rowlingtrebuia să își dea acordul pentru ecranizarea 3D.

Mediafax