USR, despre respingerea lui Plumb: Dăncilă trebuie să-și asume responsabilitatea și să demisioneze

Publicat: 26 09. 2019, 13:38

„PSD a vrut să exporte corupția în Europa și s-a făcut de râs. Prin nominalizarea Rovanei Plumb, refuzată de comisia juridică a Parlamentului european din cauza problemelor de integritate, PSD a arătat că nu dă doi bani pe un criteriu de bază pentru ocuparea funcțiilor publice”, au transmis reprezentanții USR, joi, pe pagina oficială de Facebook a partidului.

În mesaj USR mai notează faptul că Viorica Dăncilă trebuie să își asume responsabilitatea pentru această nominalizare și să își dea demisia de urgență.

„Delegația USR PLUS în Parlamentul European a spus de la început că nu o va vota pe Rovana Plumb pentru această funcție deoarece nu respectă valorile europene și are probleme de integritate!”, potrivit sursei citate.

Rovana Plumb a primit un vot negativ, joi, în Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a Parlamentului European pentru funcția de comisar european, a anunțat europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a decis, cu unanimitate de voturi, să trimită o scrisoare Comisiei Europene în care să informeze asupra faptului că există conflict de interese în cazul Rovanei Plumb și nu poate asuma funcția de comisar european.