Vameșii români au oprit la control o dubă înmatriculată în Bulgaria. Descoperirea neașteptată făcută sub podeaua remorcii

Publicat: 15 08. 2017, 11:52

„În data de 14.08.2017, în jurul orei 06.00, la P.T.F Nadlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru a ieși din țară cetățeanul bulgar Ivan G., în vârstă de 45 de ani, conducând o autoutilitară înmatriculată în Bulgaria, care transporta o platformă. Cu ocazia controlului de frontieră efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au constatat că platforma este mult prea înaltă, astfel, la un control amănunțit, s-a descoperit un compartiment special amenajat, împrovizat în podeaua platformei. Polițiștii au deschis spațiul special amenajat de sub platformă, și, în interior, au descoperit ascunși șase adulți și un minor”, potrivit Poliției de Frontieră.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt trei cetățeni irakieni, trei cetățeni iranieni și un cetățean afganistan cu vârste cuprinse între 5 și 28 de ani. Șoferul nu a dorit să facă declarații.

„Cei în cauză au declarat că intenționau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen”.

Cei șase adulți sunt acuzați de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar șoferul bulgar de trafic de migranți.