Vaslui: Mii de credincioși s-au închinat în ultimele ore la veșmintele Cuvioasei Parascheva

Publicat: 14 10. 2012, 11:08
Actualizat: 29 07. 2014, 21:33

Mii de credincioși din Vaslui și din alte județe ale țării s-au închinat și s-au rugat, în ultimele ore, la veșmintele și icoana Cuvioasei Parascheva, depuse la biserica din municipiul Vaslui, care poartă numele ocrotitoarei Moldovei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Așezați pe două rânduri de zeci de metri lungime, peste 500 de oameni așteaptă liniștiți aproximativ două ore să poată atinge veșmintele cu care a fost îmbrăcată Cuvioasa Parascheva în urmă cu 100 de ani și să sărute icoana sfintei, depuse la biserica din municipiul Vaslui care poartă numele ocrotitoarei Moldovei.

Pelerinajul la straiele și icoana Cuvioasei Paraschiva a început încă de sâmbătă după-amiază, când, conform tradiției, acestea ar fi trebui scoase din biserică și duse într-o procesiune pe străzile municipiului Vaslui. Însă, din cauza vremii nefavorabile, ceremonia religioasă nu a mai avut loc, astfel încât preoții au ținut slujba de mulțumire închinată ocrotitoarei Moldovei la biserica ce-i poartă numele, situată în apropierea Pieței Traian din Vaslui.

În paralel cu pelerinajul credincioșilor, duminică s-a desfășurat și slujba închinată Cuvioasei Parascheva, oamenii aducând de acasă bucate și vin pentru prăznuirea sfintei. Mulți dintre cei care s-au perindat pe la racla cu veșmintele Cuvioasei Parascheva sunt din alte județe ale țării, ei preferând să vină la Vaslui pentru a evita îmbulzeala de la Mitropolia Moldovei.

Teodor Istrate, corespondenti@mediafax.ro