Verificări la SJU Satu Mare după ce o femeie a leșinat, iar medicii ar fi refuzat să intervină

Publicat: 06 01. 2016, 15:43

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, Constantin Demian, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că, în urma unor sesizări primite de la cetățeni în legătură cu cazul unei femei care a leșinat în apropierea spitalului, conducerea instituției a dispus sesizarea Comisiei de etică a unității medicale și a cerut un raport din partea medicului șef al Unității de Primiri Urgențe.

„Conducerea Spitalului Județean de Urgență Satu Mare a dispus sesizarea Comisiei de etică a instituției și a cerut un raport din partea medicului șef al Unității de Primiri Urgențe în acest caz. În funcție de datele care vor fi primite, se vor lua sau nu anumite decizii”, a spus Constantin Demian.

Potrivit acestuia, femeia, cunoscută ca bolnav cronic, a fost transportată, marți, cu o ambulanță și internată în Secția Interne a spitalului, unde este supusă unor investigații medicale.

Presa locală a relatat că, marți, femeia a leșinat la o distanță de 70 de metri de Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, iar mai multe persoane au cerut medicilor din unitatea medicală să intervină, dar aceștia ar fi refuzat, spunând că trebuie solicitată o ambulanță.

Femeia ar fi stat 20 de minute în zăpadă până la sosirea unei ambulanțe, mai scrie presa locală.