Verificări la Spitalul CF2 din Capitală în cazul transfuziei greșite

Publicat: 22 08. 2016, 11:43
Actualizat: 26 03. 2019, 01:04

„Corpul de control al Ministerului Sănătății, împreună cu un reprezentant al Ministerului Transporturilor și cu medici specialiști, continuă investigațiile în cazul transfuziei greșite”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Laurențiu Colintineanu, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății.

Controlul vine după ce Inspecția Sanitară de Stat a constatat, în prima fază, că Unitatea de Transfuzii Sangvine a spitalului nu era autorizată, iar greșeala de transfuzie a avut loc din cauza unei erori de etichetare a testelor pretransfuzionale. În urma verificărilor, o asistentă a fost amendată cu 700 de lei și a fost sesizat Colegiul Medicilor.

Săptămâna trecută, unitatea de transfuzii a Spitalului CF2 a fost autorizată de către inspectorii Direcției Sanitare Publice (DSP) București.

Pacienta care a suferit transfuzia greșită de sânge a fost transferată de urgență la Spitalul Bagdasar la câteva zile după operație, iar săptămâna trecută a fost externată din spital, starea sa de sănătate fiind bună, a declarat, pentru MEDIAFAX, Dragoș Davițoiu, managerul Spitalului Universitar din București.