Vești bune pentru șoferii bucureșteni! Primăria Capitalei va lansa a doua etapă a programului „Rabla”, cu vouchere de 9.000 de lei

Publicat: 29 01. 2020, 12:47
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Ministrul Mediului: Programul Rabla 2021 începe în aprilie: „Merge cel puțin cu bugetul de anul trecut”

Potrivit unui proiect votat, miercuri, în ședința Consiliului General al Municipiului București, Primăria Capitalei va implementa etapa a II a programului „Rabla” al Capitalei.

„Se aprobă „Programul de stimulare a eliminării din traficul bucureștean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare prin acordarea de eco-vouchere” – etapa a II-a care are ca scop îmbunătățirea calității aurului în Municipiul București.

Pentru implementarea programului se aprobă acordarea în perioada 2020 – 2021 a unui număr de 5.000 de eco-vouchere în valoare de 9.000 de lei fiecare. Acordarea unui singur eco-voucher se va face, la cerere, în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat ce are norma de poluare non-Euro, Euro 1 sau Euro 2″, se arată în documentul votat miercuri în ședința CGMB.

Eco-voucherele vor putea fi utilizate pentru achiziționarea de autoturisme noi cu norme de poluare care să asigure un nivel redus de emisii – EURO 6, non-diesel, electrice sau hibride, alte mijloace alternative de locomoție, noi, non-diesel sau electrice, obiecte electrocasnice cu clasa energetică superioară, potrivit proiectului.

„Ne adresăm cu prioritate persoanelor fizice sau familiilor cu domiciliul stabil în perimetrul ZACA, cum ar fi : Sala Palatului, Piața Romană, Universitate, Unirii, Cotroceni, Piața Victoriei și care dețin în proprietate un singur autoturism intens poluant, înmatriculat și înregistrat la același domiciliu cu cel al proprietarului”, a declarat Gabriela Firea în ședința CGMB.