Vicepreședintele CJ Caraș-Severin a fost prins în flagrant cu mită de 20.000 de lei, puși într-o revistă

Publicat: 12 05. 2015, 13:41

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Caraș-Severin Ionesie Gheorghioni (PNL) a fost prins în flagrant, marți, de procurorii DNA, în timp ce lua mită suma de 20.000 de lei pentru atribuirea unui contract, banii fiind puși într-o revistă, susțin surse judiciare.

Procurorii DNA Timișoara fac cercetări într-un dosar penal pentru fapte de corupție din perioada ianuarie 2013-martie 2015. Procurorii au descins marți la 6 adrese din Reșița și din alte localități din județul Caraș Severin, la persoane fizice și la o instituție publică, a anunțat DNA într-un comunicat de presă.

Surse judiciare au declarat că instituția publică vizată de percheziții este Consiliul Județean Caraș-Severin, vicepreședintele instituției Ionesie Gheorghioni fiind prins în flagrant în timp ce lua mită 20.000 de lei, chiar în biroul său.

Conform surselor citate, banii erau puși într-o revistă care i-a fost dată lui Gheorghioni de către un om de afaceri. În schimbul banilor, vicepreședintele CJ Caraș-Severin ar fi trebuit să îi înlesnească omului de afaceri atribuirea unui contract.

De asemenea, surse judiciare au declarat pentru Mediafax că cei 20.000 de lei ar fi reprezentat o tranșă din suma totală cerută de Gheorghioni de la omul de afaceri pentru încredințarea unor lucrări de reabilitare a unor drumuri.

Potrivit surselor citate, în acest caz s-ar fi cerut mită 10 la sută din contravaloarea lucrărilor.

Ionesie Gheorghioni urmează să fie dus la audieri, la sediul DNA Timișoara.

Ionesie Gheorghioni a fost deputat PDL de Caraș-Severin în perioada 2004-2008, iar de șase ani este vicepreședinte al CJ Caraș-Severin, fiind unul din apropiații președintelui instituției, Sorin Frunzăverde.