Viceprimarul Iașiului s-a întors dintr-un pelerinaj din Grecia infectat cu noul coronavirus și a participat la mai multe întâlniri

Publicat: 08 10. 2020, 14:41
Actualizat: 06 04. 2021, 15:40
Viceprimarul Iașului s-a întors dintr-un pelerinaj din Grecia infectat cu SARS-CoV-2

Viceprimarul Iașului, Gabriel Harabagiu, s-a întors dintr-un pelerinaj din Grecia, iar după câteva zile, când a fost sunat de șofer, care fusese confirmat cu COVID-19, s-a testat și el, rezultatul venit joi fiind pozitiv și în cazul său. Harabagiu a participat la întâlniri în Primărie.

Gabriel Harabagiu a declarat, joi, pentru Mediafax, că a plecat în Grecia miercurea trecută, joi era în Grecia, duminică s-a întors și luni a fost la Primărie. Tot luni, dar seara, a fost sunat de șoferul cu care mers în pelerinaj, în Grecia, acesta spunându-i că este pozitiv la COVID-19.

„Luni seara am primit un telefon de la băiatul care a mers cu noi în pelerinaj în Grecia și mi-a spus că el trebuia să facă o altă cursă și a fost nevoit să facă un test și a fost declarat pozitiv, în condițiile în care cu câteva zile înainte făcuse testul alături de noi și eram negativi. Marți dimineață nu m-am simțit neapărat bine, aveam dureri musculare, foarte puțină senzație de febră. Am decis să fac testul miercuri dimineață. Astăzi (joi – n.r.) am primit confirmarea că sunt pozitiv”, a spus viceprimarul Iașului.

Neștiind că are Covid, viceprimarul a participat la mai multe întâlniri

Acesta a repetat testul și așteaptă confirmarea finală, însă nu crede că primul este greșit: „Ceilalți trei băieți cu care am fost în pelerinaj sunt pozitivi, și șoferul. Tabloul e complet”, povestește Harabagiu.

Gabriel Harabagiu spune că, neștiind că are COVID-19, luni a participat la Comandamentul Local pentru Situații de Urgență și la alte întâlniri pe care le avea la Primărie, însă, potrivit acestuia, a purtat mască tot timpul și a respectat distanța socială.