Victor Ponta, către Ministrul Agriculturii: „Fermierii au dreptate, dar au banii. De ce protestează la Guvern? E spațiu mare?”

Publicat: 02 04. 2015, 14:15

Mai multe sute de fermieri au protestat, joi, în fața Platului Victoria, chiar în timpul ședinei de guvern, pentru întârzierea plății subvențiilor.

„Am văzut că există o nemulțumire la fermieri, domnul ministru! Știam că aveți toți banii, de ce sunt nemulțumiți fermieri?”, l-a întrebat Ponta, în ședința de guvern, pe ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Acesta i-a răspuns că a existat, într-adevăr, o anumită întârziere la plata subvențiilor pentru cap de animal, „din cauza externe”, dar a explicat că, de joi, fermierilor le-au fost achitate în conturi toate fondurile, fiind plătite circa 275 milioane lei.

„Dacă au banii, de ce protestează? Păi, mergeți și spuneți-le că au banii în cont, să-i ia din cont. Și de ce nu protesetează la dumneavoastră, de ce potestează la Guvern? E spațiu mai mare? Data viitoare să încercăm să nu mai existe întârzieri! Până la urmă, oamenii au dreptate, e o diferență dacă îi dai la timp sau dacă îi dai cu peste o săptămână sau două mai târziu”, a arătat premierul.

El i-a cerut, totodată, ministrului Constantin să prezinte fermierilor care protestează la Guvern „extrasul bancar” cu banii virați.