VIDEO. Amenzi uriașe pentru un concert ilegal pe o plajă din Tuzla/ Cum i-au dispersat jandarmii pe participanți

Publicat: 28 06. 2020, 16:55
Foto ilustrativ/ ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Zeci de tineri au participat la un spectacol de muzică mixată de un D.J. pe o plajă din Tuzla, nerespectând prevederile legale impuse de evoluţia situaţiei epidemiologice. Jandarmii din Constanţa au aplicat amenzi de peste 20.000 lei, după ce au intervenit sâmbătă noaptea, sancționând organizatorul şi participanţii la spectacol.

Conform unui comunicat de presă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Constanţa, în zona plajei din comuna Tuzla a avut loc o acţiune de verificare a respectării măsurilor dispuse de autorităţi pe timpul stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Jandarmii l-au sancţionat contravenţional pe organizatorul concertului cu amendă în cuantum de 4.000 lei

„Ajunşi la faţa locului, oamenii legii au constatat că mai multe persoane participă la un spectacol de muzică mixată de un D.J., nerespectând prevederile legale impuse de evoluţia situaţiei epidemiologice. Jandarmii l-au sancţionat contravenţional pe organizatorul acestui eveniment cu amendă în cuantum de 4.000 lei, iar pe cei 32 de participanţi aflaţi la faţa locului i-au sancţionat contravenţional cu amenzi în valoare totală de 18.500 lei”, se precizează în comunicat.

Aproape 40.000 de turiști au plecat, în acest week-end, pe litoral, uitând de măsurile de siguranță și de distanțarea socială

Vama Veche a fost „epicentrul” petrecerilor încă de vineri seara, iar sâmbătă „distracția” a continuat cu încăierări.

Stațiunile de pe litoral sunt pline, iar turiștii s-au distrat până în zori, fără măști de protecție și fără distanțare socială – regulă de prevenție care nu au fost respectată nici la plajă, unde tinerii au stat în grupuri. Sâmbătă dimineață, s-au umplut plajele și s-au declanșat conflicte și bătăi.

Cetăţenii pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea numărului 112 sau pot sesiza cel mai apropiat echipaj de jandarmi, atunci când sunt victimele unor fapte antisociale sau sunt martori la săvârşirea unor astfel de fapte.