VIDEO. Comisarul „Ce avem noi aici?!” revine. Exclamația ofițerilor anticorupție când prind un polițist cu șpaga

Publicat: 15 03. 2013, 15:12
Actualizat: 06 07. 2016, 06:27

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție din Constanța au prins un agent de poliție constănțean care lua mită 2.200 de lei, pentru a închide ochii într-un dosar penal în care o persoană era cercetată pentru că dăduse altcuiva o mașină cu numere false.

În timpul flagrantului filmat de ofițerii DGA, se aude o voce cunoscută, care lansează replica emblematică a seriei de filme BD, cu polițiști și infractori români: „Ce avem noi aici?!”.

Ofițerul DGA se aude lansând aceeași replică și în timpul operațiunii de amploare împotriva nașilor de tren șpăgari, din luna octombrie 2012, când 200 de controlori ai CFR au fost duși la audieri, sub acuzația de luare de mită. Gândul a prezentat atunci „Operațiunea cu iz de BD”, împotriva nașilor de tren.

Miercuri, la Constanța, cel care a căzut în plasa ofițerilor anticorupție și a auzit nefasta replică „Ce avem noi aici?!” a fost un polițist, care a fost reținut pentru 24 de ore și pentru care ofițerii DGA au cerut arestarea preventivă pe 29 de zile.

„Scoateți portofelul deasupra. Aașaa… Ce avem noi aici?! Ce avem aici? Ce avem aici?”, repetă ofițerul DGA, în timp ce polițistul prins în flagrant tace mâlc.

Polițistul încearcă să explice că banii sunt de la părinții săi, că sunt pentru plata unei rate, că îi are de la un prieten.

Polițistul corupt a cerut mită 1.000 de euro pentru a soluționa favorabil un dosar penal. „În seara zilei de 23 februarie, C. V., împreună cu soția sa, care se afla la volanul unui autoturism, împrumutat de la prietenul său, P. A., se deplasau pe bulevardul Tomis, în municipiul Constanța, moment în care au fost opriți de un echipaj de poliție care a constatat că numerele de înmatriculare ale autoturismului proveneau de la un alt autoturism. Cei doi soți au fost conduși la Secția 2 Poliție, unde i s-a comunicat persoanei aflate la volan că i s-a întocmit dosar penal pentru punerea în circulație a unui autoturism cu numere false”, relatează ofițerii DGA.

Dosarul a fost dat spre instrumentare agentului de poliție corupt, care, în timpul cercetărilor, l-a abordat pe soțul conducătoarei auto, solicitându-i suma de 1.000 Euro, pentru a-i da o soluție favorabilă în dosar. În timpul cercetărilor, polițistul l-a invitat la audiere și pe P.A., proprietarul autoturismului, căruia i-a pretins suma de 500 de euro pentru a nu-i întocmi dosar penal pentru încredințarea unui autoturism cu numere false și a-i conferi calitatea de martor în dosarul în care era cercetată soția prietenului său.

Cei doi bărbați au mers la DGA Constanța, unde l-au denunțat pe polițist și au ajutat la realizarea flagrantului.