VIDEO | Medicul Gabriel Oprișanu, demis din funcția de director al Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași

Publicat: 19 02. 2020, 09:42

Medicul oftalmolog Gabriel Oprișanu a fost demis de la conducerea Institutului de Psihiatrie Socola Iași printr-un ordin de încetare din funcțiesemnat de ministrul Sănătății Victor Constache. 

Astfel, medicul a fost eliberat din funcție în data de 18 februarie 2020 după ce  Consiliul de Admnistrație al spitalului a făcut o propunere de revocare, potrivit ziaruldeiași.ro

Gabriel Oprișanu fusese renumit ca manager al Institutului chiar la începutul acestui an. 

„Începând cu data prezentului ordin încetează contractul de management nr 167/15.01.2019”, se precizează în ordin potrivit sursei citate. 

În 2008, Gabriel Oprișanu a fost invitat la o emisiune difuzată de postul local Tele M, din Botoşani, temele principale de discuție din cadrul acestia fiind cancerul și diabetul zaharat. Însă, spre sfârșitul transmisiunii, s-a iscat o criză de râs în timp ce se discuta despre cancer, iar prezentatorul și fostul manager al Institutului, pe vremea acea ocupând funcţia de director al Direcției de Sănătate Publică Botoșani, a izbucnit în hohote.

Ulterior, potrivit libertatea.ro care i-a contactat pe cei doi la aproape 10 ani după momentul controversat, a fost descoperit și motivul crizei de râs: se pare că unul dintre camerani a făcut o glumă și astfel s-a pornit o reacție în lanț.

„E un moment care nu îmi face cinste. Eram la una dintre primele apariții publice, aveam emoții foarte mari, unul dintre cameramani a făcut o glumă și toată lumea a izbucnit în râs. Și eu, si moderatorul emisiunii am încercat să ne stăpânim, dar nu reușeam. Se putea întâmpla oricui, e ceva involuntar. Peste ani, când am ajuns consilier în ministerul Sănătății, am scris un proiect în urma căruia România a obținut 6,5 milioane de euro pentru copiii bolnavi de cancer, bani cu care s-au cumpărat 3 RMN-uri. Cred că, într-un fel, am reușit să-mi răscumpăr ieșirea pe care am avut-o în acea emisiune”, a povestit Gabriel Oprișanu pentru sursa citată.

Sursă FOTO: Oprișanu Gabriel / Facebook