VIDEO | Preotul Emil Nedelea Cărămizaru, invitat la podcastul ALTCEVA, despre semnificația bradului de Crăciun: „Izvorul este Dumnezeu Însuși”

Publicat: 17 12. 2022, 15:44

This browser does not support the video element.

Preotul Emil Nedelea Cărămizaru este invitatul lui Adrian Artene la podcastul ALTCEVA ce va fi difuzat sâmbătă, 17 decembrie, începând cu ora 19:00.

Preotul Emilian Cărămizaru, invitat la podcastul ALTCEVA, vorbește și despre importanța și semnificația tradițiilor de Crăciun, tradiții despre care mulți dintre noi nu am auzit.

Unul dintre exemple este semnificația bradului pe care românii îl aduc în locuințe și îl înfrumusețează cu tot felul de podoabe.

„Ne asigurăm pe de altă parte, că odată cu bradul, permitem intrarea în casele noastre Sfintei Treimi, pentru se spune, că prin forma triunghiulară pe care o are bradul, întruchipează cumva Sfânta Treime”, spune Adrian Artene.

„Podoabele ar fi fructele cunoașterii din Copacul din Grădina Edenului”

„Și că pe de altă parte, aceste globulețe, podoabele, lucrurile cu care îl împodobim ar fi fructele cunoașterii din Copacul din Grădina Edenului”, continuă acesta.

„Este o interpretare frumoasă, sunt mai multe interpretări, dar toate au își au frumusețea lor și le duc la Izvor, Izvorul fiind Dumnezeu însuși”, a afirmat preotul Emilian Nedelea Cărămizaru.

Urmărește interviul integral cu preotul Emil Nedelea Cărămizaru doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.