Viktor Iușcenko va anunța rapid o coaliție portocalie

Publicat: 15 02. 2012, 10:32
Actualizat: 25 07. 2012, 01:09
Președintele ucrainean Viktor Iușcenko va anunța o coaliție cu Iulia Timoșenko până la sfârșitul săptămânii, a declarat un oficial de rang înalt din cadrul președinției de la Kiev, sub acoperirea anonimatului.

Președintele ucrainean Viktor Iușcenko va anunța o coaliție cu Iulia Timoșenko până la sfârșitul săptămânii, a declarat un oficial de rang înalt din cadrul președinției de la Kiev, sub acoperirea anonimatului, relatează AFP.

"Dacă există o majoritate portocalie, credem că vom fi pregătiți să anunțăm un Guvern până la sfârșitul săptămânii", a declarat oficialul în engleză, în fața jurnaliștilor occidentali.

După numărarea a 98,26 la sută din voturi, Blocul Iulia Timoșenko, partidul proprezidențial Ucraina Noastră și Autoapărarea populară au obținut 45,13 la sută din voturi față de 43,47 obținute de celelalte partide proruse, reunite în jurul Partidul Regiunilor al premierului prorus Viktor Ianukovici (cu 34,16 la sută din voturi).

"Sperăm că forțele democratice, vreau să spun Iulia Timoșenko și formațiunea prezidențială Ucraina Noastră, vor avea o majoritate simplă. Poate nu o majoritate importantă, dar un avantaj de două sau trei voturi pentru a putea crea o coaliție", a adăugat el.

El a declarat că este sigur în proporție de 85-90 la sută că rezultatele definitive nu vor schimba în mod semnificativ situația.

"Este de înțeles că Timoșenko va deveni premier", a subliniat oficialul, dând asigurări că președintele va respecta angajamentele precedente cu Timoșenko, care prevăd înființarea unei coaliții ortocalii în cazul unei victorii.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro