VREMEA. Cod galben de ploi și vijelii, de joi până vineri seară

Publicat: 10 07. 2014, 11:37

VREMEA. Potrivit avertizării emise de Administrația Națională de Meteorologie, instabilitatea atmosferică va fi accentuată joi seară și în noaptea de joi spre vineri, la început în Crișana, Banat, Oltenia și zonele de munte, apoi și în cea mai mare parte a Munteniei și jumătatea de nord a Moldovei.

În aceste zone vor fi averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20 – 25 de litri pe metru pătrat și izolat 50 – 60 de litri pe metru pătrat.

Avertizarea cod galben, valabilă de joi, ora 18.00, până vineri, la ora 09.00, a fost emisă pentru București și aproape toate județele țării, cu excepția județelor Satu Mare, Vaslui, Galați, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța, unde ar putea să plouă, dar pentru intervale scurte de timp.

Vineri, de la ora 09.00 până la ora 21.00, vor rămâne sub avertizarea cod galben 28 de județe. Avertiarea cod galben va fi ridicată pentru București și județele Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu și Ilfov. Județele Ialomița, Călărași, Constanța, Tulcea și Brăila nu vor fi sub avertizare cod galben.

Potrivit avertizării emise pentru vineri, în jumătatea de nord a țării și în zona de munte vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată, averse ce vor avea caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20 – 25 de litri pe metru pătrat și izolat 40 – 50 de litri pe metru pătrat.